Clicky


Na 44 jaar weerzien met vrachtwagen van pa waar het allemaal mee begon

Na 44 jaar weerzien met vrachtwagen van pa waar het allemaal mee begon [+foto's]
05-07-2020 10:23 | Transport | auteur Redactie

GIETEN - Oud-vrachtwagenchauffeur Arie Klaassens uit Gieten is ongeneeslijk ziek. Zijn buurman, Herman van Oost, eveneens oud-vrachtwagenchauffeur en tegenwoordig onder meer fotograaf voor Transport Online, verraste hem zaterdag met een Scania 110 Super, de vrachtwagen waar hij als jongetje van vier bij zijn vader op schoot achter het stuur zat.

Arie is sprakeloos als hij de vrachtwagen ziet staan. "Prachtig!"

Op de parkeerplaats voor zijn woning in Gieten staat de Scania Super met oplegger uit 1972 geparkeerd. De vrachtwagen waar zijn pa Klaassens vroeger altijd in reed. Als klein jongetje ging Arie vaak met zijn vader mee. Toen al wist Arie dat ook hij later vrachtwagenchauffeur wilde worden. En zo geschiedde. Klaassens reed onder meer jarenlang voor Boonstra uit Haulerwijk.

Arie kwam overal in Europa tot aan het uiterste puntje van Italië. Nu zit hij thuis. Arie werd ernstig ziek en zal niet meer beter worden. Buurman Herman van Oost bezoekt hem regelmatig. 

Van Oost vertelt dat Arie het vaak over de oude Scania vrachtwagen van zijn vader had. In de kamer hangt een foto op canvas boven de keukentafel van de, inmiddels, oldtimer Scania van pa Klaassens. Als hij naar deze foto kijkt pinkt Klaassens vaak een traantje weg naar deze goede oude tijd.

Van Oost dacht dat de vrachtwagen al lang op de schroothoop zou liggen maar volgens Arie was dit niet zo. Van Oost besloot hierop via oproepen op sociale media de oude Scania vrachtwagen op te sporen. Met succes. De Scania bleek in Grijpskerk te staan.

Zaterdag werd Klaassens verrast met de Scania die daar ineens bij hem voor de deur stond. Uiteraard kruipt Klaassens even achter het stuur. Rijden durft hij er niet meer in maar het interieur wordt nauwkeurig bekeken. "Het ziet er allemaal nog net zo uit. Met een echte Blauwpunkt-radio erin. Dit is de mooiste cabine die ooit is gebouwd. Geweldig. Kon ik de tijd maar terugzetten. Ik zou het direct doen."

De verrassing wordt afgesloten met een rondrit in de Scania, niet achter het stuur maar als bijrijder, maar Klaassens geniet zichtbaar van dit moment.

Foto's

  • Emaus
  • Jeda-Fence
  • Jeda-Fence
  • Nic. van der Spek


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,964
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions