Transport Online - Noodbevel uitgevaardigd voor Utrecht vanwege vrees voor rellen

Noodbevel uitgevaardigd voor Utrecht vanwege vrees voor rellen

Noodbevel uitgevaardigd voor Utrecht vanwege vrees voor rellen
04-07-2020 15:22 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht, Lucas Bolsius, heeft een noodbevel voor het centrum van Utrecht uitgevaardigd uit vrees voor rellen. Hij heeft aanwijzingen dat grote groepen relschoppers naar de stad komen, waaronder harde kernsupporters van voetbalverenigingen.

In de stad is veel politie op de been. Het Jaarbeursplein is door de politie afgezet met schermen, maar mensen kunnen er nog wel langs. Ook op het plein voor het station is veel politie aanwezig. Een enkele keer wordt een voorbijganger gevraagd zich te identificeren. Ook wordt mensen door de politie gevraagd om weg te gaan. Sinds het eind van de ochtend worden ook mensen aangesproken die in het zwart gekleed gaan en grote tassen bij zich hebben, zei een ooggetuige.

Eerder deze week is een demonstratie van 'Nederland in opstand' tegen de "1,5 meter-waanzin" verboden. Maar ondanks dat verbod wordt gevreesd dat groepen naar de stad trekken "om een gewelddadige confrontatie met de politie op te zoeken dan wel op andere wijze de orde te verstoren" staat in het noodbevel dat door de veiligheidsregio is gepubliceerd.

Het bevel houdt in dat iedereen die deel wil nemen aan de demonstratie op het Jaarbeursplein of de openbare orde wil verstoren niet welkom is in Utrecht en verwijderd kan worden.

Eerder had waarnemend burgemeester Peter den Oudsten van Utrecht al een aanwijzing afgegeven voor een veiligheidsrisicogebied in Utrecht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions