Transport Online - Qatar Airways verscherpt corona veiligheidsmaatregelen aan boord

Qatar Airways verscherpt corona veiligheidsmaatregelen aan boord

Qatar Airways verscherpt corona veiligheidsmaatregelen aan boord
03-07-2020 11:15 | Coronavirus | auteur Redactie

AMSTERDAM - Qatar Airways verscherpt verder de maatregelen voor veiligheid en gezondheid aan boord van de vliegtuigen. Naast een nieuw beschermpak voor het cabinepersoneel stelt de luchtvaartmaatschappij ook gelaatsschermen en beschermingssets ter beschikking van al haar passagiers.

De gelaatsschermen zijn beschikbaar in twee standaardmaten, een voor volwassenen en een voor kinderen. Het kindermodel is voorzien van de Qatar Airways Oryx Kids Club mascottes. Passagiers die vanaf Hamad International Airport (HIA) reizen, krijgen hun gelaatsscherm bij de incheckbalies. Vanuit andere bestemmingen worden deze uitgedeeld bij het aan boord gaan.

Aan boord krijgen alle passagiers een gratis beschermingskit. In een afsluitbaar etui vinden ze een eenmalig te gebruiken mondkapje, wegwerphandschoenen en een desinfecterende gel voor de handen. Business Class passagiers krijgen een extra flesje desinfecterende gel.

Daarnaast heeft Qatar Airways nieuwe beschermende wegwerppakken voor het cabinepersoneel geïntroduceerd die over het uniform worden aangetrokken, samen met een veiligheidsbril, handschoenen en mondkapje. De nieuwe pakken dragen het Qatar Airways logo.

Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, CEO van Qatar Airways Group, zei: "Tijdens de COVID-19-crisis is de veiligheid van alle passagiers onze prioriteit geweest. Door de invoering van deze reeks extra hygiënemaatregelen aan boord kunnen onze klanten op ons en onze expertise vertrouwen om veilig te reizen. Door te blijven vliegen tijdens de hele periode van de pandemie, hebben we waardevolle expertise opgedaan op het gebied van veiligheid en hygiëne. We blijven voorop lopen in de branche voor wat betreft de diensten die we onze passagiers aanbieden.”

Om het hoogste niveau van hygiëne aan boord te garanderen, zijn passagiers in Economy Class verplicht om gedurende de hele vlucht naast hun mondkapje ook hun beschermende gelaatsscherm te dragen, behalve wanneer ze maaltijden en drankjes nuttigen. Business Class reizigers worden gevraagd om hun gelaatsscherm en mondkapje naar eigen goeddunken aan boord te dragen, omdat zij meer ruimte en privacy genieten.

Ouders dienen hun kinderen te motiveren om hun beschermende kleding gedurende de hele reis te dragen, behalve als het gaat om kinderen jonger dan twee jaar. Bij het in- en uitstappen moeten alle passagiers hun mondkapje en gelaatsscherm dragen. Aan boord heeft Qatar Airways ook eenmalig te gebruiken menukaarten en verzegelde verfrissende doekjes geïntroduceerd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions