Clicky

 
Transport Online - Opnieuw recordaantal nieuwe gevallen coronavirus VS

Opnieuw recordaantal nieuwe gevallen coronavirus VS

Opnieuw recordaantal nieuwe gevallen coronavirus VS
03-07-2020 09:55 | Coronavirus | auteur ANP

BALTIMORE - Het aantal geregistreerde besmettingen met het nieuwe coronavirus in de Verenigde Staten is het afgelopen etmaal met een recordaantal van 53.069 toegenomen. Het is voor de derde dag op rij de grootste dagelijkse toename in de VS sinds de uitbraak van het virus, blijkt uit de laatste cijfers van de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore.

De VS tellen ondertussen 2,73 miljoen besmettingen. Donderdag werd het record ook al verbroken. Toen werden 52.898 nieuwe besmettingen in een dag geteld. Het aantal doden in de VS als gevolg van Covid-19 is met 649 gestegen tot 128.677. Donderdag werden 706 doden geregistreerd.

Staten nemen elke dag nieuwe maatregelen in een poging om het virus in te dammen. In Texas heeft de Republikeinse gouverneur Greg Abbott de regels voor het dragen van mondkapjes verscherpt. De afgelopen dagen kwamen er in de staat meer dan 8000 besmettingen bij. In Florida groeide het aantal besmettingen donderdag met ruim 10.000 in 24 uur.

President Donald Trump heeft de snelle toename van het aantal coronagevallen in de VS opnieuw gerechtvaardigd door te zeggen dat er in het land veel meer tests op het virus worden uitgevoerd. "Er is een toename van coronavirusgevallen omdat onze testen zo massaal en zo goed zijn, veel groter en beter dan in elk ander land", schreef hij op Twitter. Hij zei ook dat het sterftecijfer was gedaald en dat de jongere mensen veel makkelijker en sneller herstelden.

Trump schreef de toename van het aantal gevallen herhaaldelijk toe aan de uitbreiding van de tests. Critici beschuldigen hem ervan het aantal infecties te willen bagatelliseren. Zij verwijzen naar een toenemend aantal ziekenhuisopnames. Zij stellen ook dat als de tests worden uitgebreid, het aantal positieve resultaten zou moeten afnemen of in ieder geval gelijk blijven als de stelling van Trump waar zou zijn. Gerenommeerde experts verwerpen ook de redenering van Trump en noemen vooral de versoepeling van de coronabeperkingen als oorzaak van de toename.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,200
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden