Transport Online - American Airlines heeft 20.000 werknemers te veel

American Airlines heeft 20.000 werknemers te veel

American Airlines heeft 20.000 werknemers te veel
02-07-2020 19:49 | Buitenland | auteur ANP

FORT WORTH - American Airlines heeft komend najaar zo'n 20.000 medewerkers te veel. De luchtvaartmaatschappij, nu nog één van de grootste van de Verenigde Staten, voorziet de komende anderhalf jaar veel minder vluchten uit te voeren. Daardoor zou 20 tot 30 procent van het personeel overbodig worden.

Topman Doug Parker stelt dat niet noodzakelijkerwijs 20.000 mensen gedwongen op straat komen te staan na september. "Creatieve oplossingen" zouden de pijn kunnen verzachten, bijvoorbeeld via vrijwillige vertrekregelingen en vervroegd stoppen met werken. Voor het einde van oktober zijn massaontslagen ook niet aan de orde, zolang American Airlines nog steun van de overheid ontvangt.

Door de coronapandemie konden luchtvaartmaatschappijen dit voorjaar amper vluchten uitvoeren. Inmiddels herstelt de vraag naar vliegreizen wel weer iets, maar American Airlines voorziet in de zomer van 2021 nog altijd een kwart minder langeafstandsvluchten uit te voeren dan voor de crisis.

American Airlines heeft een intentieverklaring getekend voor bijna 4,8 miljard dollar aan noodleningen van de overheid, terwijl ook miljardensubsidies zijn ontvangen om ontslagen te voorkomen. Daarnaast haalde het bedrijf zelf 4,5 miljard dollar op, waarmee leningen werden geherfinancierd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions