Transport Online - 'BBC verbiedt gasten Black Lives Matter-symbolen te dragen'

'BBC verbiedt gasten Black Lives Matter-symbolen te dragen'

'BBC verbiedt gasten Black Lives Matter-symbolen te dragen'
02-07-2020 12:30 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - De BBC heeft medewerkers en gasten in tv-programma's verboden om op televisie nog badges of symbolen te dragen waarmee steun wordt betuigd aan Black Lives Matter. Dat meldt The Daily Telegraph donderdag.

De Britse omroep heeft dit gedaan nadat tegenstanders van de Black Lives Matter-beweging hadden gesuggereerd dat de programma's van de BBC "gekaapt" zouden zijn door activisten.

Volgens bronnen binnen de BBC zou de directie met de maatregel de schijn dat de omroep de BLM-beweging steunt de kop in willen drukken. "We zijn niet onpartijdig over racisme", zou in een mail aan de medewerkers zijn gezegd. "En we voeren graag gesprekken over BLM en de motieven. Maar het dragen van badges of symbolen gaat één brug te ver, zoals dat bij elke campagne of beweging het geval zou zijn."

In een officiële verklaring aan The Independent meldt de BBC dat journalisten en presentatoren nooit badges, buttons of politiek geladen symbolen mogen dragen als zij op televisie zijn. "Dat principe hebben wij altijd gehandhaafd en dat doen we nu dus ook", aldus een woordvoerder.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions