Transport Online - Delen Californië weer op slot na recordstijging corona-infecties

Delen Californië weer op slot na recordstijging corona-infecties

Delen Californië weer op slot na recordstijging corona-infecties
01-07-2020 23:45 | Coronavirus | auteur ANP/DPA/BLOOMBERG

SACRAMENTO - Grote delen van Californië moeten weer op slot na een recordstijging van het aantal coronabesmettingen. De versoepelingen van de coronamaatregelen worden teruggedraaid voor onder meer de tien miljoen inwoners van Los Angeles en omstreken, en in 18 andere zwaar getroffen regio's. De nieuwe lockdown geldt minstens drie weken.

Restaurants mogen binnen geen gasten meer ontvangen. Bioscopen, musea, wijnmakerijen en dierentuinen moeten dicht. Zondag moesten alle cafés al sluiten. Komend weekend, met de Onafhankelijkheidsdag op 4 juli, gaan de parkeerterreinen van de stranden rond Los Angeles en San Francisco dicht. De gouverneur van Californië riep alle inwoners op festiviteiten en bijeenkomsten te vermijden en thuis te blijven.

Californië was in maart de eerste Amerikaanse staat die strikte coronabeperkingen invoerde. Het registreerde inmiddels ruim 6000 coronadoden. Woensdag sprong het aantal nieuwe besmettingen omhoog met ruim 9700, de grootste dagelijkse toename tot nu toe.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,306

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions