Clicky


Laptopdieven actief in Europees Parlement tijdens lockdown

Laptopdieven actief in Europees Parlement tijdens lockdown
01-07-2020 17:53 | Misdaad | auteur ANP/DPA

BRUSSEL - Onbekenden hebben laptops, tablets en andere spullen gestolen uit kantoren in het Europees Parlement in Brussel. Dat gebeurde toen de parlementsgebouwen vrijwel verlaten waren vanwege de coronapandemie. Het parlement heeft een onderzoek ingesteld, laat een woordvoerder weten.

Uit het kantoor van de Duitse Europarlementariër Nico Semsrott werden zes weken geleden twee laptops uit een kast ontvreemd, zei hij in een filmpje op sociale media. Volgens hem zijn zeker vijftig collega’s bestolen en misschien wel honderd. Het parlement wil geen aantallen noemen.

Semsrott sluit niet uit dat de dief of dieven een sleutel van de kantoren hadden. Bij de groene afgevaardigde Thomas Waitz werd een tablet gestolen. De indringer had volgens hem een sleutel van zijn kantoor.

Volgens beide Europarlementariërs is een deel van de bewakingscamera’s uitgeschakeld geweest tijdens de inbraken. Semsrott vindt dat de parlementsdiensten veel te passief hebben gereageerd. Hij spreekt van een groot schandaal.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions