Clicky

 
Transport Online - Topman Ryanair: bij uitblijven loonoffer duizenden banen weg

Topman Ryanair: bij uitblijven loonoffer duizenden banen weg

Topman Ryanair: bij uitblijven loonoffer duizenden banen weg
01-07-2020 11:51 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/RTR

LONDEN - Luchtvaartmaatschappij Ryanair verwacht 3000 banen te moeten schrappen als werknemers niet akkoord gaan met salarisverlagingen. Dat heeft topman Michael O'Leary gezegd in een interview met BBC.

"We zijn in onderhandeling met onze piloten en cabinemedewerkers en vragen hun om een lager salaris te accepteren als alternatief voor banenverlies", zei O'Leary. De best betaalde piloten zouden in die voorstellen 20 procent van hun loon moeten inleveren, terwijl de stewards en stewardessen 5 procent minder salaris zouden krijgen.

De grootste budgetvlieger van Europa nam eerder al afscheid van 250 kantoormedewerkers. Eerder kondigde het Ierse bedrijf aan 3000 banen bij piloten en cabinepersoneel te willen schrappen.

De luchtvaart is door de coronapandemie keihard geraakt, doordat reisbeperkingen internationale passagiersvluchten nagenoeg onmogelijk maakten. Nadat Europese landen een deel van die beperkingen hebben laten varen, komt het vliegverkeer deze zomer langzamerhand op gang.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions