Clicky

 
Transport Online - Trein botst op....zitbank [+foto]

Trein botst op....zitbank

Trein botst op....zitbank [+foto]
01-07-2020 11:35 | Ongevallen | auteur Redactie

ELMSHORN - Dinsdagavond rond 20:45 uur werd de politie gewaarschuwd dat er een zitbank op het spoor bij het Duitse Elmshorn lag. De machinist van een trein had de bank op de rails gezien en de politie gewaarschuwd. De politie heeft ervoor gezorgd dat de bank verwijderd werd. Er werden geen personen aangetroffen. De spoorlijn moest 45 minuten worden afgesloten waardoor 15 treinen waren vertraagd.

Wat echter onbegrijpelijk is: de daders keken blijkbaar vanaf een afstandje toe en sleepten even later de bank weer terug op de rails nadat de politie was vertrokken. De machinist van een naderende trein van Hamburg naar Flensburg zag de zitbank en zette een noodstop in maar kon niet voorkomen dat hij op de bank botste.

Gelukkig raakten de 134 reizigers niet gewond tijdens het harde remmen. De politie heeft tevergeefs gezocht naar de daders. De brandweer heeft assistentie verleend bij het verwijderen van de bank onder de trein vandaan.

De spoorlijn moest worden gesloten van 22.00 uur tot 23.30 uur; 21 treinen waren vertraagd of geannuleerd.

De politie waarschuwt dat dit geen domme grap is: "Wie voorwerpen op het spoor plaatst, maakt zichzelf niet alleen strafbaar, maar brengt ook treinreizigers in gevaar. In het ergste geval kan een trein ontsporen. Schade aan de trein kan ook voorkomen. De resulterende kosten kunnen snel binnen het vijfcijferige bereik liggen en worden doorberekend aan de verantwoordelijken."

Daarom is de politie nu ook op zoek naar getuigen die iets gezien hebben dinsdagavond.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,635

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions