Transport Online - Primeur DAF City Turn Assist voor Peter Appel Transport

Primeur DAF City Turn Assist voor Peter Appel Transport

Primeur DAF City Turn Assist voor Peter Appel Transport
01-07-2020 10:56 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

MIDDENMEER  - Peter Appel Transport B.V. rijdt als een van de eerste met nieuwe DAF trekkers die af fabriek zijn uitgerust met DAF City Turn Assist. Dit systeem waarschuwt chauffeurs voor weggebruikers die zich in de dode hoek van de truck bevinden. Dodehoekmonitoring levert een grote bijdrage aan de veiligheid. DAF City Turn Assist is innovatief. Het werkt bij lage en hoge snelheden en maakt gebruik van radartechnologie, die óók goed functioneert bij slecht zicht. De DAF trekkers zijn onlangs afgeleverd door DAF dealer Truckland B.V.

“Bij Peter Appel Transport streven we er continu naar om onze opdrachtgevers optimaal van dienst te zijn, zonder dat dit ten koste mag gaan van veiligheid of het milieu”, zegt wagenparkbeheerder Marcel Pater. “Daarom investeren we in innovaties om onze logistieke dienstverlening duurzamer, efficiënter en veiliger te maken. Een van die innovaties is DAF City Turn Assist. Het bewakingssysteem waarschuwt niet alleen bij lagere snelheden in het stadsverkeer, maar detecteert op hogere snelheden ook weggebruikers op de naastgelegen rijstrook. Dat is een uitkomst voor de chauffeurs, bijvoorbeeld bij het wisselen van een rijbaan of tijdens het invoegen.

Peter Appel Transport is gespecialiseerd in contractdistributie en netwerktransport door heel Nederland. Dat betekent rijden in druk verkeer en vaak beperkte ruimte. Het zijn rij-omstandigheden waarin chauffeurs dagelijks maximaal profijt hebben van DAF City Turn Assist. Door middel van geluidssignalen en visuele waarschuwingen worden de chauffeurs geattendeerd op voetgangers, fietsers, auto's of motorfietsen in de dode hoek. Peter Appel heeft een wagenpark van 680 vrachtwagens. Het is een van de grootste transporteurs van Nederland met ruim 1.400 medewerkers.

DAF City Turn Assist is af fabriek leverbaar op de DAF 4x2 FT en 6x2 FTP trekkers met MX-11 en MX-13 motoren en op de DAF CF Electric. Het systeem wordt ook aangeboden als aftermarket-oplossing. Voor de optimale detectie van andere verkeersdeelnemers maakt DAF City Turn Assist gebruik van een korteafstands-radarunit op of bij het achterspatbord aan de bijrijderszijde. Die is zo robuust ontworpen dat hij onder de zwaarste omstandigheden blijft werken.

Visuele waarschuwingen ziet de chauffeur op een strategisch geplaatst LED-display op de A-stijl aan de bijrijderskant, dicht bij de buitenspiegel. Wanneer de richtingaanwijzer naar rechts is ingeschakeld, wordt ook een geluidssignaal gegeven. Bij de af fabriek geleverde DAF City Turn Assist is het complete systeem (van radarunit, display en kabelboom) geïnstalleerd.

Foto's

 • Kenkhuis Logistics
  Kenkhuis Logistics
 • Kenkhuis Logistics
  Kenkhuis Logistics
 • J.Roeland
  PETER APPEL
 • J.Roeland
  PETER APPEL


NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,640
Diesel1,269

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions