Clicky

 
Transport Online - Wolbers Transport Emmen failliet verklaard

Wolbers Transport Emmen failliet verklaard

Wolbers Transport Emmen failliet verklaard
01-07-2020 10:13 | Faillissementen | auteur Redactie

EMMEN - Voor de rechtbank van Noord-Nederland is op dinsdag 30 juni 2020 het faillissement uitgesproken van Wolbers Transport Emmen BV.

Volgens het bedrijf ligt de oorzaak van het faillissement in het feit dat het voor Nederlandse transportbedrijven steeds moeilijker wordt om winstgevend te werken. De concurrentie met name vanuit het Oostblok resulteren in prijzen die niet meer kostdekkend zijn heeft het bedrijf aan curator mr. Sluijter laten weten. De curator zal de komende periode onderzoek doen om te kijken of dit inderdaad de oorzaak voor het faillissement is.

Bij het bedrijf werkten volgens de curator ongeveer 6 á 8 werknemers. Het bedrijf lag al enkele weken stil omdat de leasecontracten van de vrachtwagens niet werden verlengd en de vrachtwagens waren ingenomen. De curator verwacht geen doorstart van het familiebedrijf.

Wolbers Transport werd opgericht in 1942 in Emmen. Het familiebedrijf startte als eenmanszaak. Het transport werd door de oprichter, de heer Kocks, zelf uitgevoerd. Op dat moment betrof het transport voornamelijk agrarische producten en bloedvervoer. Het eerste personeelslid was Johan Theodor Wolbers die voornamelijk de aardappelen vervoerde.

Toen de heer Kocks plotseling overleed heeft Johan Wolbers het overgenomen en verder uitgebreid. Later werd er ondermeer glas, eieren en karton vervoerd. In 1969 werd overgegaan tot internationaal transport. Toen nam zoon Bennie Wolbers de zaak over. Sinds 1995 is het bedrijf een kleine onderneming en telt het acht werknemers en een aantal parttimers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden