Clicky

 
Transport Online - Negatieve rente voor vermogende klanten ING en Rabobank

Negatieve rente voor vermogende klanten ING en Rabobank

Negatieve rente voor vermogende klanten ING en Rabobank
01-07-2020 09:44 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - Bij ING en Rabobank geldt vanaf vandaag een negatieve rente voor vermogende klanten met meer dan 1 miljoen euro op de bank. In beide gevallen wordt de rente verlaagd naar min 0,5 procent, wat concreet betekent dat de spaarders moeten betalen voor hun gestalde geld.

Bij ING gold sinds april al een negatieve rente voor zakelijke klanten met een groot vermogen. Nu gaat de bank deze dus ook hanteren voor particulieren en geldt voor zowel betaalrekeningen als spaar- en beleggingsrekeningen. Bij Rabobank zou de negatieve rente voor vierhonderd particuliere klanten en 6600 zakelijke klanten gelden.

Bij Triodos Bank moeten ook kleine spaarders boven de 25 jaar met ingang van vandaag betalen. Klanten zullen 2 euro per maand kwijt zijn voor hun spaarrekening. Daarbovenop betalen de spaarders die meer dan 100.000 euro spaargeld hebben een negatieve rente van 0,5 procent per jaar over het deel boven dit bedrag.

De spaarrente in Nederland is al tijden laag, onder meer omdat de banken zelf rente moeten betalen over het geld dat zij bij de Europese Centrale Bank (ECB) stallen. Kleine spaarders zijn tot nu toe buiten schot gebleven, al is de rente bij diverse banken wel tot nul teruggebracht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions