Transport Online - Greenpeace wil via Wob-verzoek meer openheid over staatssteun KLM

Greenpeace wil via Wob-verzoek meer openheid over staatssteun KLM

Greenpeace wil via Wob-verzoek meer openheid over staatssteun KLM
01-07-2020 08:45 | Coronavirus | auteur ANP

AMSTERDAM - Greenpeace wil met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur meer duidelijkheid krijgen over de staatssteun van 3,4 miljard euro voor KLM. De milieuorganisatie zegt vooral vragen te hebben vanwege het "gebrek aan groene voorwaarden".

"Het kabinet had de kans om echt doortastend klimaatbeleid door te voeren, maar heeft dit niet gedaan", aldus Greenpeace. Hoofd klimaat en energie bij Greenpeace, Faiza Oulahsen, zegt dat er heel veel belastinggeld naar een vervuilende industrie gaat, zonder dat er duidelijke voorwaarden zijn gesteld. "De ‘duurzame’ eisen waar minister Cora van Nieuwenhuizen mee pronkt, zijn eerder al eens toegezegd en niet nagekomen door de luchtvaart. Bovendien zijn deze bij lange na niet genoeg om in lijn te komen met het Klimaatakkoord van Parijs. De voorwaarden zijn zo vaag, dat wij willen weten wat er precies is afgesproken en hoe dit tot stand is gekomen."

Schiphol brengt Nederland volgens Oulahsen enorme hoeveelheden lawaai, fijnstof, stikstof en CO2. "Met KLM als hofleverancier van deze vervuiling. De overheid committeert zich via deze staatssteun aan deze vervuiling. Het kabinet had kunnen kiezen voor groen en eerlijk herstel, zoals ook De Nederlandsche Bank adviseert, maar besluit duidelijk anders. Via dit Wob-verzoek hopen wij de onderste steen boven te krijgen over hoe dit zover heeft kunnen komen."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,671
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions