Clicky

 Pakketbezorger FedEx deed het beter dan verwacht

Pakketbezorger FedEx deed het beter dan verwacht
30-06-2020 23:48 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

MEMPHIS - Pakketvervoerder FedEx heeft in zijn eind mei afgesloten gebroken boekjaar flink last gehad van het coronavirus. Zo was het bedrijf in het laatste kwartaal meer geld kwijt aan maatregelen om zijn personeel veilig te kunnen laten werken. Desondanks waren de cijfers beter dan analisten hadden verwacht.

Het bedrijf had verder last van lagere vrachtvolumes bij zijn vrachtvluchten, maar bezorgde juist weer meer pakketjes van webwinkels tijdens de lockdown in verschillende landen. Die bezorging aan huis kost het bedrijf relatief veel. De pakketbezorger profiteerde wel van het lucratieve vervoer van meer medische hulpmiddelen.

De omzet van FedEx kwam in het hele jaar uit op 69,2 miljard dollar, iets lager dan de 69,7 miljard dollar van een jaar eerder. De winst kwam hoger uit op 1,3 miljard dollar. Vorig jaar zette FedEx een winst van 540 miljoen dollar in de boeken, al moest het bedrijf toen een pensioenlast van bijna 4 miljard dollar nemen.

FedEx spreekt geen verwachtingen uit voor zijn net begonnen boekjaar 2021. De timing en het tempo van het economisch herstel zijn daar volgens het bedrijf te onzeker voor.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats