Transport Online - Toch tegenslag voor 'onthullend' boek van nicht president Trump

Toch tegenslag voor 'onthullend' boek van nicht president Trump

Toch tegenslag voor 'onthullend' boek van nicht president Trump
30-06-2020 20:02 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

NEW YORK - Toch een tegenslag voor de enige nicht van de Amerikaanse president Trump. Ze moet voor een rechtbank komen uitleggen waarom ze vindt dat haar 'onthullende' boek over de president en zijn familie niet mag worden verboden. Eerder had een rechtbank nog het groene licht gegeven voor publicatie.

Schrijfster Mary Trump krijgt tot 10 juli de tijd. Een rechter in de staat New York reageert daarmee op een nieuwe klacht van de familie van Trump, die publicatie van het boek wil verhinderen. Volgens de jongere Trump-broer Robert schendt Mary met haar boek oude afspraken binnen de familie over geheimhouding. Onlangs oordeelde een rechter nog dat het boek het nationaal belang niet ondermijnt.

De uitgever prijst het boek over de 'giftige' familie aan als 'duistere geschiedenis' van de familieclan. Het moet eind juli verschijnen. Mary Trump is het enige familielid dat de waarheid wilde onthullen over een van de machtigste en meest gebroken families ter wereld, aldus de uitgever op zijn website over het boek (vrij vertaald) 'Te veel en nooit genoeg - Hoe mijn familie de gevaarlijkste man ter wereld heeft gecreëerd'.

Mary Trump, een psychologe, bracht een groot deel van haar jeugd door in het grootouderlijk huis in New York, waar ze getuige was van talloze familiebijeenkomsten en feesten. Ze is de dochter van Donalds overleden broer Fred.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,257

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions