Clicky

 
Transport Online - Claudia Zuiderwijk nieuwe algemeen directeur van GVB

Claudia Zuiderwijk nieuwe algemeen directeur van GVB

Claudia Zuiderwijk nieuwe algemeen directeur van GVB
30-06-2020 19:21 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Claudia Zuiderwijk is door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van GVB in Amsterdam. Zuiderwijk zal als voorzitter van de directie van GVB leiding geven aan het vervoerbedrijf dat dagelijks ruim 900.000 reizigers vervoert per bus, tram, metro en veerpont. Claudia Zuiderwijk volgt Alexandra van Huffelen op die begin dit jaar aantrad als staatssecretaris van Financiën.

GVB zegt te hebben gezocht naar een gedreven bestuurder die veel ervaring heeft met het aansturen van complexe organisaties. Elfrieke van Galen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van GVB, is verheugd met haar komst.

“Claudia Zuiderwijk heeft veel bestuurlijke ervaring opgedaan in verschillende publiek-private sectoren waaronder de Kamer van Koophandel en Tergooiziekenhuizen. Ook heeft zij met haar commissariaat en interim directiepositie binnen ProRail ervaring in de ov-sector opgedaan. Wij zijn ervan overtuigd dat zij de uitdagingen waar GVB de komende jaren voor staat tot een goed resultaat brengt en daarbij oog houdt voor de diversiteit en trots van deze mooie organisatie.”

De komende jaren staan voor GVB in het teken van het uitvoeren van de strategie ‘Amsterdam bereikbaar voor iedereen.’ De stad groeit ontzettend snel en wordt langzaamaan autoluwer. Om deze transitie mogelijk te maken moet het ov anders georganiseerd worden. Hierbij moeten hierbij kunnen rekenen op betrouwbaar, veilig en comfortabel ov dat hen maximaal binnen 30 minuten van deur tot deur brengt. Door de coronacrisis en de gevolgen daarvan voor het ov is deze strategie nog urgenter en uitdagender geworden. Claudia Zuiderwijk start op 1 oktober 2020 bij GVB.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden