Clicky

 
Transport Online - 'Suez werkt aan verkoop Europese afvalwerkingsactiviteiten'

'Suez werkt aan verkoop Europese afvalwerkingsactiviteiten'

'Suez werkt aan verkoop Europese afvalwerkingsactiviteiten'
30-06-2020 19:22 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur ANP

PARIJS - Het Franse waterzuivering- en afvalverwerkingsbedrijf Suez is bezig met een verkoop van zijn afvalrecyclingsactiviteiten op het Europese vasteland in een deal die wel 3 miljard euro kan opleveren, aldus bronnen tegen persbureau Bloomberg. Suez is ook werkzaam in Nederland.

Naast Nederland gaat het om activiteiten in België, Duitsland en Luxemburg. Suez zou werken met adviseurs om de verkoop voor te bereiden en kan in de tweede helft van dit jaar om biedingen gevraagd worden. De activiteiten waren vorig jaar goed voor een omzet van 1,6 miljard euro, ongeveer 9 procent van de totale omzet van het bedrijf.

Ook is Suez volgens de ingewijden bezig met een verkoop van zijn afvalverwerkingsactiviteiten in Zweden, die 400 miljoen euro zouden kunnen opleveren. Daarnaast zouden waterzuiveringen bij Barcelona ter waarde van 3 miljard euro in de verkoop kunnen gaan. Suez werkt sinds vorig jaar aan strategische plannen waarbij bezittingen worden verkocht en kosten worden bespaard vanwege de roep van investeerders om hogere rendementen.

De Amerikaanse investeerder KKR kocht in maart nog de afvalverwerkingstak Viridor van het Britse nutsbedrijf Pennon Group voor omgerekend 4,6 miljard euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden