Transport Online - 'Doorgaan zorg bij tweede coronagolf onmogelijk te beloven'

'Doorgaan zorg bij tweede coronagolf onmogelijk te beloven'

'Doorgaan zorg bij tweede coronagolf onmogelijk te beloven'
30-06-2020 18:14 | Coronavirus | auteur ANP

UTRECHT - Als Nederland te maken krijgt met een tweede golf van het coronavirus, dan is het "vrijwel onmogelijk te beloven dat de reguliere zorg volledig, voor de volle 100 procent, kan doorgaan". Dat komt onder meer door een "chronisch tekort aan medisch personeel", waarschuwt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.

Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) stelt voor om de capaciteit van de intensive cares in Nederland structureel uit te breiden van 1150 naar 1350 bedden. In geval van nood zou de capaciteit moeten worden vergroot naar 1700 bedden. Daar zijn duizenden extra verpleegkundigen voor nodig, ook op de verpleegafdelingen, waar veel nieuwe patiënten komen te liggen. "Een spreekwoordelijk blik opentrekken is gewoon niet mogelijk. Bij een tweede golf opnieuw een groot beroep doen op ons personeel is een groot punt van aandacht", zegt de ziekenhuizenvereniging.

De ziekenhuizen willen dat het ministerie van Volksgezondheid vooraf al de rekening van de uitbreiding betaalt. "Dat kunnen we niet genoeg benadrukken. Zonder die toezegging kan niemand ermee aan de slag", aldus de NVZ. Het LNAZ laat zich in zijn plan niet uit over de kosten van de uitbreiding.

De vereniging van academische ziekenhuizen (NFU) zegt dat het "een hele klus is om dit plan uit te voeren".Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions