Transport Online - Lockdownmaatregelen Gütersloh met een week verlengd

Lockdownmaatregelen Gütersloh met een week verlengd

Lockdownmaatregelen Gütersloh met een week verlengd
29-06-2020 19:08 | Coronavirus | auteur ANP/DPA

DÜSSELDORF - De lokale lockdownmaatregelen in het Duitse district Gütersloh worden met een week verlengd, maakte de premier van deelstaat Noordrijn-Westfalen Armin Laschet maandag bekend. De maatregelen lopen in de nacht van dinsdag op woensdag om 00.00 uur wel af in het aangrenzende district Warendorf.

Het openbare leven werd vorige week stilgelegd in de twee districten naar aanleiding van de corona-uitbraak bij een vestiging van vleesverwerker Tönnies in Rheda-Wiedenbrück. Daar bleken meer dan 1500 van de 6000 medewerkers te zijn besmet.

Het Robert Koch-Institut (RKI), de Duitse evenknie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), liet in de nacht van zondag op maandag al weten dat het aantal nieuwe besmettingen in Gütersloh nog te hoog ligt voor versoepelingen. Die worden pas verstandig geacht als er minder dat 50 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners in de afgelopen week zijn.

Maandag stond de teller nog op 112,6 besmettingen per 100.000 inwoners. Daarmee is er wel sprake van een neerwaartse trend. Op zondag bedroeg was het 132,9 en op zaterdag 164,2.

Volgens het RKI is het district Gütersloh het enige in Duitsland waar de desbetreffende waarde boven de 50 ligt. In Warendorf lag dat cijfer vrijdag al op 47,9.

De hoogste bestuurder van het district Gütersloh Sven-Georg Adenauer zei nog niet te weten wanneer het slachthuis van Tönnies weer open kan gaan. Het werk mag er pas weer worden hervat als er geen gevaar meer is voor de bevolking. Tot die tijd heeft Tönnies "veel huiswerk te doen", aldus Adenauer.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions