Transport Online - CLDN versterkt ro-ro-netwerk rond Zeebrugge

CLDN versterkt ro-ro-netwerk rond Zeebrugge

CLDN versterkt ro-ro-netwerk rond Zeebrugge
29-06-2020 11:27 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ZEEBRUGGE - CLdN heeft een aanloop naar Zeebrugge toegevoegd aan de dienst tussen Leixoes en Rotterdam. Vanuit Zeebrugge kunnen ladingen naar Esbjerg en Göteborg verscheept worden. Zo heeft CLdN een betrouwbare en kostenefficiënte short-sea verbinding tussen het de meest zuidelijke en noordelijke regio’s van Europa. Om de capaciteit van de verbinding te maximaliseren en de CO2 uitstoot te minimaliseren, zal CLdN de laatste generatie van H5 schepen op de route inzetten. Op zaterdag vertrek de Mazarine en op dinsdag de Laureline vanuit Zeebrugge.

De woordvoerder van CLdN legt uit: “De ontwikkelingen van ons netwerk volgen elkaar snel op. Ondanks de moeilijke en onzekere economische situatie, zetten we een tandje bij om onze diensten uit te breiden door nieuwe havens en nieuwe routes toe te voegen. Zo kunnen we blijven voldoen aan de vraag van onze klanten. We zijn trots dat we onze multimodale oplossingen snel kunnen aanpassen aan de fluctuerende marktcondities. Voor ons is de aanvullende ro-ro connectie naar Gotenborg en Esbjerg vanuit Leixoes het ontbrekende puzzelstukje in de logistieke puzzel. We bieden nu een complete shortsea verbinding aan tussen zuid en noord voor alle trailers, containers, high en heavy en project cargo.  ”

Tegen de tendens in, heeft CLdN besloten om haar netwerk uit te breiden. Als een logistiek bedrijf dat zich toespitst op het vervoeren van onvergezelde vracht, is CLdN minder beïnvloed door de Covid-19 regelingen. 

Ook vervoert CLdN nieuwe kusttram van Santander naar Zeebrugge

Zondag bracht CLdN Ro-Ro een bijzondere vracht naar Zeebrugge. De eerste van 48 nieuwe kusttrams die gebouwd worden bij CAF in Zaragoza, werd via multimodaal transport naar Zeebrugge gebracht. 

Eerst werd het tramstel 400 km over de weg van Zaragoza naar de haven van Santander gebracht, waar het op een schip van CLdN geladen werd. De gespecialiseerde afdeling Modulair van de Nederlandse transportgroep Van der Vlist bracht de tram van Zeebrugge naar de Stelplaats in Oostende. De komende twee jaar zullen 48 nieuwe kusttrams uit Spanje het overgrote deel van 40 jaar oude vloot vervangen. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,564

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen