Clicky

 Nederlanders aanvaarden strafvoorstel om drugshandel op festival Sziget

Nederlanders aanvaarden strafvoorstel om drugshandel op festival Sziget
29-06-2020 11:14 | Buitenland | auteur ANP

BOEDAPEST - De Nederlandse topsprinter Roelf B. heeft schuld bekend aan drugshandel op het Hongaarse festival Sziget en accepteert een gevangenisstraf van acht jaar. Zijn medeverdachte Gert-Jan N. heeft eveneens een strafvoorstel van het Openbaar Ministerie geaccepteerd, voor tien jaar cel, zei hij maandag voor de rechtbank in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Mogelijk doet de rechter maandag al uitspraak in de zaak.

De twee hadden eerder al bekend. Ze werden tijdens het grote muziekfestival betrapt met bijna 2700 xtc-pillen en 20 kilo joints, die ze vanuit hun tent verkochten. Ze hadden 5000 gedrukte prijslijsten met daarop ook telefoonnummers. De drugs hadden een straatwaarde van circa 300.000 euro.

In de snikhete rechtszaal probeerde hoofdverdachte N. de rechtbank te overtuigen dat hij zijn vriend niet had beïnvloed om de drugs te verkopen. Na overleg met zijn advocaat zei hij: "Sorry dat ik niet duidelijk heb geformuleerd. Ik verkocht drugs en had een prijslijst." "Maar het is niet goed als je soms ja en nee zegt", zei de rechter. "Ik schaam mij voor wat ik heb gedaan," zei N.

De openbare aanklager wilde weten waarom hij in drugs handelde. N. zei dat hij dacht had dat de strenge regels niet golden voor festivals. "Ik ben in festivals in Nederland geweest." In een artikel dat hij had gelezen stond dat het daar "anders aan toegaat dan in het echte leven".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions