Clicky


Scania S650 als redder in nood

Scania S650 als redder in nood
29-06-2020 10:21 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

NEDER-OVER-HEEMBEEK - Hoe goed een vrachtwagen ook gebouwd en onderhouden is, een pechgeval of ongeval valt niet uit te sluiten. Als bergingsbedrijf kies je voor voertuigen die in zo’n geval hun taak als redder in nood met verve kunnen volbrengen. Dat deed ook het Belgische Depannage Lybaert door te kiezen voor de indrukwekkende Scania S650 6x2/4.

Depannage Lybaert werd in 1979 opgericht om in het Gentse auto’s en bestelwagens met pech te bergen of voor herstel naar een garage te slepen. In 2008 nam Ludwig De Brabander, toen nog werknemer, het bedrijf met vier sleepwagens over en breidde de activiteiten uit met de berging van vrachtwagens. Vandaag bestaat het wagenpark van Depannage Lybaert uit maar liefst dertig sleepvoertuigen en een zeventigtal vervangwagens.

De nieuwste toevoeging aan het wagenpark is de Scania S650 6x2/4. “Met zijn 650 pk sterke V8 die 3.300 Nm koppel levert, is geen klus hem te zwaar,” aldus De Brabander. “Bovendien is de opstelling ideaal om zware vrachtwagens uit de nood te helpen. Er komt tijdens het slepen veel gewicht op de achteras, dus de lange wielbasis helpt om tegengewicht te bieden. Moest er door de zware last toch minder gewicht op de vooras rusten, dan zorgen de meesturende wielen op de tweede as ervoor dat de stuurprecisie ook dan optimaal blijft.”

Helemaal compleet

De Scania S650 is sowieso al een imposante verschijning, maar zijn opbouw als sleepwagen en bestickering in de nieuwe huisstijl van Depannage Lybaert doen daar nog een schepje bovenop.

“De vrachtwagen is gewoon helemaal compleet. Chauffeurs bij ons hebben een vaste vrachtwagen en ze brengen er bij wijze van spreken meer tijd in door dan in hun eigen woonkamer. Daarom zorgen we ervoor dat ze zich erin thuis voelen en niks tekort komen op het vlak van prestaties en comfort. De chauffeur van onze nieuwe Scania heeft mee beslist welke uitrusting hij moest krijgen en is dan ook trots op het resultaat. Overal waar hij komt, valt het werk stil. Iedereen moet de vrachtwagen gezien hebben, zelfs wanneer we vrachtwagens depanneren en afslepen naar garages van andere vrachtwagenmerken”, lacht De Brabander.

Depannage Lybaert werkt voor een groot aantal garages in Oost-Vlaanderen. Als echte ondernemer pint De Brabander zich dan ook niet vast op één merk voor het wagenpark van het bedrijf. Toch is hij opgetogen over de nieuwe aanwinst. “Ik werk zelf mee en mijn eigen vrachtwagen is ook een Scania. Als kind reed ik soms mee in vrachtwagens van een bedrijf uit de buurt, allemaal Scania’s. Daar is mijn passie voor vrachtwagens ontstaan en ook mijn liefde voor het merk. Daarnaast verloopt onze samenwerking met Scania Drongen uitstekend, zowel wat depannages als de aankoop van vrachtwagens betreft. Scania blijft dus hoog op onze shortlist staan.”

Het comfort van de nieuwe Scania S650 speelde ook mee in de beslissing. “Ons voornaamste werkgebied is Oost-Vlaanderen, maar we voeren opdrachten uit over heel België en zelfs Europa. Als klanten willen dat we naar Spanje of Scandinavië rijden, doen we dat met plezier. Moeilijk te zeggen dus of een vrachtwagen 15.000 of 50.000 kilometer per jaar gaat afleggen. Maar onze werknemers maken ons bedrijf en onze chauffeurs staan garant voor onze reputatie, dus wij investeren in hun comfort en veiligheid. Ongeacht het aantal kilometers”, besluit De Brabander.