Transport Online - Nog 29 coronapatiënten op intensive care

Nog 29 coronapatiënten op intensive care

Nog 29 coronapatiënten op intensive care
27-06-2020 17:35 | Coronavirus | auteur ANP

ROTTERDAM - Het aantal coronapatiënten dat op een intensive care behandeld wordt is met 10 afgenomen vergeleken met vrijdag. Het zijn er nu 29. Op de verpleegafdelingen liggen 180 coronapatiënten, eveneens 10 minder dan vrijdag.

"Op dit moment liggen er dus nog maar ruim 200 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen", aldus voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. "Over het geheel genomen hebben we inmiddels meer dan 45.000 IC-verpleegdagen om corona gehad."

Intensive cares behandelen momenteel 573 mensen met andere aandoeningen, zoals tumoren en ernstige hartklachten. Elf minder dan een etmaal geleden. De totale IC-bezetting komt daarmee op 602 personen, een afname van 21, blijkt uit gegevens van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal mensen dat aan de coronabesmetting is overleden, is met 2 slachtoffers opgelopen naar 6105, meldt gezondheidsinstituut RIVM. Dat stopt met het dagelijks melden van het aantal sterfgevallen en ziekenhuisopnames door het coronavirus. Vanaf 1 juli komt er elke week een bericht, telkens op dinsdag om 14.00 uur.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,739
Diesel1,405

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions