Clicky


Brand verwoest twee panden in centrum Alphen aan den Rijn

Brand verwoest twee panden in centrum Alphen aan den Rijn [+foto's]
27-06-2020 10:00 | Binnenland | auteur ANP

ALPHEN AAN DEN RIJN - Door een brand op de bovenste verdieping van een restaurant aan de Rijnkade in het Zuid-Hollandse Alphen aan den Rijn zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee panden fors beschadigd. De daken zijn ingestort en volgens de brandweer is de schade binnen enorm.

Omliggende panden hadden te maken met veel water- en rookschade. Zaterdagochtend konden de meeste omwonenden, na controle door de brandweer, weer terug naar hun woning. Een deel van de winkelstraat Van Mandersloostraat is voorlopig nog afgesloten in verband met werkzaamheden.

De brand brak rond 03.00 uur uit onder de kap van het restaurant. De brandweer rukte met vele voertuigen uit om het vuur te bestrijden. "Het pand bevindt zich in het historische gedeelte van Alphen. Alle panden zitten daar aan elkaar vast wat de situatie complex maakt. Reden dat we meteen flink hebben opgeschaald", zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

De brandweer probeerde te voorkomen dat het vuur oversloeg, maar dat is voor een gebouw met een rieten kap niet gelukt. Ook daarvan stortte het dak in en is de schade groot, aldus de woordvoerder. Diverse omliggende panden werden ontruimd, ongeveer vijftien bewoners zijn opgevangen in het gemeentehuis.

De brand was zaterdagochtend rond 06.30 uur onder controle. Er zijn geen gewonden gevallen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions