Clicky

 
Transport Online - Noodverordening van kracht in Helmond

Noodverordening van kracht in Helmond

Noodverordening van kracht in Helmond
26-06-2020 19:09 | Binnenland | auteur ANP

HELMOND - [update 23:00 uur] De politie heeft vrijdagavond in Helmond twee jongeren opgepakt die een mes bij zich hadden. Beiden werden aangehouden op de Binderstraat in de Brabantse gemeente, waar vrijdagavond en -nacht een noodverordening van kracht is om rellen te voorkomen.

Het gaat om een 15-jarige jongen die met een groot mes rondliep en een 21-jarige jongeman met een mes op zak, beiden uit Helmond, aldus de politie.

De noodverordening geldt tot zaterdagochtend 06.00 uur voor de hele gemeente. De politie kan er preventief fouilleren. Er is een samenscholingsverbod en een verbod op alcohol.

Openbare orde

Volgens de gemeente is er opgeroepen om vrijdagavond en -nacht in Helmond de openbare orde ernstig te verstoren. Er dreigden een grote toeloop van op rellen beluste jongeren en gewelddadige schermutselingen met de politie. Die bleef vooralsnog uit, hoewel er volgens de politie veel volk op de been was. Rond 22.30 uur was het vrij rustig in de binnenstad, mogelijk ook omdat veel mensen naar binnen gingen in verband met de felle regen- en onweersbuien.

In de stad is veel politie op de been. Volgens de woordvoerder van de politie zijn er signalen die wijzen op een herhaling van wat afgelopen dinsdag gebeurde. Burgemeester Elly Blanksma van Helmond waarschuwt zoiets niet te tolereren. "We staan niet toe dat inwoners van Helmond zich onveilig voelen in hun eigen woonomgeving."

Bokswedstrijd

Dinsdagavond gebruikten zo'n 100 tot 150 jongeren een illegale bokswedstrijd als excuus om te gaan rellen in de binnenstad. Er werd met stenen en vuurwerk gegooid. Politie met honden en de mobiele eenheid wisten uiteindelijk de orde te herstellen. Daarbij werden zes jongeren opgepakt. Vrijdag werd nog een zevende verdachte aangehouden.

Donderdagavond wist een grote politiemacht dreigende rellen in de Eindhovense wijk Tongelre in de kiem te smoren. Daarbij werden 21 jongeren tussen de 13 en 30 jaar gearresteerd. Twee derde van hen was minderjarig. Ze liepen er rond met onder meer stenen, vuurwerk of bivakmutsen en waren volgens justitie uit op confrontaties met de politie.

Foto's

  • Jowitra
    Jowitra

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,130
Diesel1,748

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions