Clicky

 
Transport Online - Rutte: Turkije-reizen Corendon zijn onverstandig

Rutte: Turkije-reizen Corendon zijn onverstandig

Rutte: Turkije-reizen Corendon zijn onverstandig
26-06-2020 16:46 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - [update 22:40 uur] Reisorganisatie Corendon wil met de overheid in gesprek over zijn plannen om vanaf volgende maand weer vakantiereizen naar Turkije aan te bieden. Het bedrijf doet dat na de "onverwacht felle reactie" vanuit het kabinet. Premier Rutte had laten weten de plannen van Corendon onverstandig en onverantwoord te vinden. Corendon benadrukt ook direct honderden boekingen te hebben ontvangen.

Het reisadvies voor Turkije, dat nog altijd op 'oranje' staat, is de crux bij de reactie van Rutte. Dit advies houdt in dat de overheid niet-noodzakelijke reizen afraadt. Dat strookt niet met vakanties. Corendon meent echter dat er sprake is van willekeur omdat alle landen buiten Europa een oranje advies hebben. De reisorganisatie meent dat de situatie in Turkije, en dan met name aan de kust, vergelijkbaar is met die in Europese landen waar een 'geel' reisadvies voor geldt.

Bovendien vindt Corendon dat er oneerlijke concurrentie is ontstaan. Turkse luchtvaartmaatschappijen als Pegasus en Sun Express vliegen wel gewoon naar Turkije en vervoeren veel vakantiegangers. Die reizigers komen zonder problemen Nederland in en worden vaak niet eens op de aangeraden twee weken zelfquarantaine gewezen. Datzelfde geldt bijvoorbeeld voor vliegtuigpassagiers die vanuit Zweden en het Verenigd Koninkrijk, die ook een oranje reisadvies hebben, aankomen.

Corendon noemt het schrijnend om te moeten constateren dat luchtvaartmaatschappijen, waaronder KLM en Turkish Airlines, anders worden behandeld dan reisorganisaties. Dat valt volgens het bedrijf niet te rijmen met de erkenning van het kabinet dat de reisbranche een van de bedrijfstakken is die het hardst geraakt is door de coronacrisis.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats