Transport Online - In 30 Amerikaanse staten stijgt het aantal coronabesmettingen

In 30 Amerikaanse staten stijgt het aantal coronabesmettingen

In 30 Amerikaanse staten stijgt het aantal coronabesmettingen
25-06-2020 23:53 | Coronavirus | auteur ANP

WASHINGTON - In 30 van de 50 Amerikaanse staten stijgt op dit moment het aantal besmettingsgevallen van het coronavirus. In 11 staten daalt het aantal en in 9 staten is stabilisatie. Dat meldt nieuwszender CNN.

In de drie de grootste staten California, Texas en Florida stijgt het aantal besmettingsgevallen sneller dan ooit. In Florida kwamen er donderdag meer dan 5000 besmette personen bij, in Californië 7000. In Texas is de capaciteit van de intensive care volledig in gebruik. Gouverneur Greg Abbott heeft alle eerder aangekondigde versoepelingsmaatregelen opgeschort.

Volgens Robert Redfield, het hoofd van de gezondheidsdienst CDC, ligt het werkelijke aantal besmettingsgevallen in het land op 20 miljoen. Dat aantal verklaart hij door het nog altijd uitblijven van grootschalig testen op corona en de weigering van een aantal staten, zoals Florida, om het dragen van mondkapjes in het openbaar te verplichten.

In de VS zijn 2,4 miljoen infecties vastgesteld en meer dan 122.000 mensen gestorven aan Covid-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het virus. Van woensdag op donderdag kwamen er meer dan 36.000 nieuwe vastgestelde gevallen bij.

In New York, de staat die als eerste ernstig werd getroffen door het virus, daalt het aantal besmettingen. Donderdag lagen nog 996 mensen op de intensive care. De groei van het aantal ziekenhuisopnames is nu laagst sinds de uitbraak begon.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions