Clicky


Emirates biedt extra vrachtcapaciteit met aangepaste Economy Class Cabines

Emirates biedt extra vrachtcapaciteit met aangepaste Economy Class Cabines [+video]
25-06-2020 16:49 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Emirates heeft extra vrachtcapaciteit geïntroduceerd door vliegtuigstoelen uit de Economy Class cabine van de Boeing 777-300ER vliegtuigen te verwijderen. De maatregel is ingevoerd als reactie op de sterke vraag naar snelle, betrouwbare en efficiënte transport van essentiële goederen zoals persoonlijke beschermingsmiddelen, geneesmiddelen, medische apparatuur, voedsel, machines en andere benodigdheden over de hele wereld.

Gemodificeerde vliegtuigen

Emirates SkyCargo gaat gebruik maken van 10 Boeing 777-300ER toestellen waarvan de vliegtuigstoelen in de Economy Class verwijderd zijn. Dit zorgt voor 17 ton/132 kubieke meter extra vrachtcapaciteit per vlucht bovenop de 40-50 ton vrachtcapaciteit in het buikruim van de wide-body passagiers vliegtuigen. De gemodificeerde Boeing 777-300ER vliegtuigen worden ingezet op routes naar belangrijke productie- en consumentenmarkten met maximale vraag naar de transport van essentiële goederen.

Nabil Sultan, Emirates Divisional Senior Vice President Cargo, zegt: “Sinds het begin van de Covid-19 pandemie heeft Emirates SkyCargo haar verantwoordelijkheid om mensen en bedrijven over de hele wereld te verbinden met goederen die ze dringend nodig hebben zeer serieus genomen. Hiertoe hebben we volop gewerkt, eerst om een wereldwijd netwerk van meer dan 85 bestemmingen opnieuw te verbinden en vervolgens capaciteitsopties te introduceren die passen bij wat onze klanten van ons verlangen, waaronder het vervoeren van vracht in passagiersvliegtuigen die alleen met buikvracht vliegen en in opbergruimten in de cabines en op passagiersstoelen. Nu kunnen we met het Emirates Boeing 777-300ER vliegtuig met gemodificeerde Economy Class cabines nog meer vracht per vlucht vervoeren, waardoor goederen zelfs nog sneller en efficiënter op de plaats van bestemming kunnen komen.”

Emirates Engineering

De aanpassing van de Economy Class cabines van de tien Emirates Boeing 777-300ER wordt uitgevoerd in de ultramoderne Emirates Engineering faciliteiten in Dubai, waarbij elk vliegtuig bijna 640 manuren aan werk nodig heeft voor de aanpassing. Ingenieurs verwijderen 305 Economy stoelen uit één vliegtuig, fixeren veiligheidsapparatuur en voeren tijdens het proces regelmatig belastingtests uit. Zeven vliegtuigen zijn al aangepast door het Emirates Engineering team, drie andere vliegtuigen zullen midden juli 2020 gereed zijn.

Ahmed Safa, Divisional Senior Vice President Emirates Engineering, zegt: “Het ombouwen van onze passagiersvliegtuigen naar deze minivrachtschepen is tekenend voor de tijd waarin we leven. Onze teams hebben veerkracht en een innovatieve geest getoond, ze hebben zich snel aangepast aan de behoeften van de veranderende zakelijke omgeving. We zijn tweedelige uitdagingen van nieuwe procedures en veiligheidsprotocollen binnen vastgestelde termijnen aangegaan en we zijn buitengewoon trots op wat we hebben bereikt.”

Aan het einde van het project zal het Emirates Engineering team 3.050 stoelen hebben verwijderd. De stoelen worden veilig en hygiënisch opgeborgen tot het moment dat het vliegtuig weer nodig is voor passagiersdiensten. Dan worden de stoelen terug in het vliegtuig gemonteerd waarna ze getest worden op veiligheid en comfort voor de passagier.

Met de focus op de veiligheid van operaties heeft Emirates SkyCargo strikte regels geïmplementeerd voor het type vracht dat in de aangepaste Economy Class cabines kan worden geladen. Voorbeelden van goederen die meegaan in de cabines zijn persoonlijke beschermingsmiddelen en kleding, geneesmiddelen die binnen een temperatuurbereik van 15 en 25 graden kunnen worden gehouden en bederfelijke goederen zoals snijbloemen, droge en niet ruikende groenten en fruit. De vracht die in de passagierscabines wordt geladen moet worden verpakt in een geschikte externe container, zoals een plastic of kartonnen doos, in overeenstemming met de meest recente IATA-voorschriften.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,965
Diesel1,651

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions