Transport Online - Ryanair keurt miljardensteun voor Lufthansa af

Ryanair keurt miljardensteun voor Lufthansa af

Ryanair keurt miljardensteun voor Lufthansa af
25-06-2020 14:04 | Algemeen | auteur ANP/BLOOMBERG/RTR

DUBLIN - Ryanair keurt de miljardenstaatssteun voor Lufthansa af. De staatssteun is nodig om de Duitse luchtvaartreus door de crisis te loodsen. Volgens de Ierse prijsvechter wordt met het reddingsplan de concurrentie verstoord. Ryanair vecht de beslissing van de Europese Commissie om akkoord te gaan met het noodpakket daarom aan bij het Europese Hof van Justitie.

"Als Lufthansa de steun nodig heeft om competitie uit de weg te ruimen, dan heeft de maatschappij het niet nodig om te overleven", zo zei directeur juridische zaken van Ryanair Juliusz Komorek donderdag in een videogesprek met journalisten. "Liquiditeitsproblemen zijn de enige rechtvaardige reden om staatssteun te krijgen in deze crisis."

Ryanair heeft ook aan Brussel gevraagd de vermeende prijsafspraken van Lufthansa met andere maatschappijen te onderzoeken. Zo wil het een prijzenoorlog in Italië voorkomen.

Europese Commissie

De Europese Commissie ging donderdag akkoord met de miljardensteun van de Duitse overheid. Berlijn wil Lufthansa redden door een belang van 20 procent te nemen voor 6 miljard euro en garant te staan voor een lening van 3 miljard euro. Als voorwaarde voor goedkeuring van de steun vanuit Brussel moet Lufthansa een deel van de landingsrechten op de luchthavens van Frankfurt en München inleveren.

Eurocommissaris Margrethe Vestager (mededinging) zegt dat de noodhulp Lufthansa zal helpen de crisis in de luchtvaartsector door de virusuitbraak te doorstaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,895
Diesel1,525

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen