Clicky

 
Transport Online - Koning Willem-Alexander brengt bezoek aan DAF Trucks [+video]

Koning Willem-Alexander brengt bezoek aan DAF Trucks

Koning Willem-Alexander brengt bezoek aan DAF Trucks [+video]
25-06-2020 13:40 | Transport | auteur Redactie

EINDHOVEN - Zijne Majesteit de Koning heeft donderdag 25 juni een werkbezoek gebracht aan Nedschroef in Helmond en DAF Trucks in Eindhoven. Het bezoek stond in het teken van de impact van de coronapandemie op de industrie, in het bijzonder de automotive industrie.

Het werkbezoek startte bij Nedschroef, dat bevestigingsmiddelen, machines en gereedschappen voor onder andere de automotive industrie ontwikkelt en produceert. Tijdens een rondleiding door de fabriek kreeg Koning Willem-Alexander toelichting op de maatregelen die zijn genomen om de productie ook tijdens de coronacrisis door te kunnen laten gaan.  Vervolgens sprak de Koning met een aantal medewerkers over hun rol bij het opstellen en uitvoeren van de maatregelen en over de gevolgen daarvan voor het personeel.

Aansluitend bezocht de Koning DAF Trucks, waar hij uitleg kreeg over de impact van de crisis en de heropstart van het productieproces. Koning Willem-Alexander ging met enkele medewerkers van DAF Trucks in gesprek over de aanpassingen in de productie en wat die voor hen betekenen en maakte een rondgang langs de productiefaciliteiten.

De Koning nam deel aan een rondetafelgesprek over de gevolgen van de coronacrisis voor de automotive sector in brede zin. De deelnemers spraken over productielocaties die veelal abrupt hebben moeten sluiten en inmiddels weer op aangepaste wijze zijn opgestart. Ook ging het gesprek over de ontwikkelingen in de markt en de mondiale keten. Tot slot werd gesproken over de toekomst van de sector met het oog op internationale ontwikkelingen en uitdagingen die de energietransitie met zich meebrengt.  

In gesprekken en door werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de coronapandemie en de inzet van maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. De werkbezoeken vinden plaats met inachtneming van de geldende richtlijnen.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • Van Keulen
  Van Keulen
 • Van Regteren
  Van Regteren
 • Heerkens
  Heerkens

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats