Clicky

 
Transport Online - Transavia biedt vrijwillige vertrekregeling aan

Transavia biedt vrijwillige vertrekregeling aan

Transavia biedt vrijwillige vertrekregeling aan
25-06-2020 13:31 | Coronavirus | auteur ANP

AMSTERDAM - Prijsvechter Transavia biedt vast personeel de mogelijkheid gebruik te maken van een vrijwillige vertrekregeling (vvr). Vanwege de coronacrisis ziet het bedrijf zich genoodzaakt in te krimpen. Directeur Marcel de Nooijer van Transavia kondigde de regeling, die geldt voor al het vaste personeel van de maatschappij, per videoboodschap aan.

Transavia wil de vvr openstellen van 1 tot en met 31 juli. In augustus worden de aanvragen vervolgens bekeken en beoordeeld of een ingediende aanvraag wordt gehonoreerd of niet. Volgens Transavia moet de regeling in de toekomst gedwongen ontslagen voorkomen. Dit omdat door de crisis en het trage herstel er straks gewoonweg minder werk is.

Vakbonden zouden niet zijn gehoord in het proces en hebben ook geen inbreng in de regeling kunnen geven, aldus cabinebond VNC. De regeling kwam voor hen dan ook als een "complete verrassing".

De vergoeding wordt gebaseerd op het aantal dienstjaren en bedraagt een kwart bruto maandsalaris per dienstjaar voor de eerste tien dienstjaren en één bruto maandsalaris vanaf het elfde dienstjaar. De vergoeding bedraagt in totaal maximaal achttien maandsalarissen.

Hoeveel medewerkers uiteindelijk van de regeling gebruik kunnen maken, bepaalt Transavia na de aanmeldingstermijn. Transavia heeft circa 2600 mensen in dienst, goed voor 2200 fte.

Foto's

  • Transavia - PH-XRY
    Transavia - PH-XRY
  • Transavia PH-HZJ
    Transavia PH-HZJ
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden