Clicky

 
Transport Online - Verdachte van diefstal lading tin langer vast

Verdachte van diefstal lading tin langer vast

Verdachte van diefstal lading tin langer vast
25-06-2020 12:08 | Criminaliteit | auteur Redactie

DRIEBERGEN - In het strafrechtelijk onderzoek naar heling c.q. diefstal van lading uit een vrachtwagen heeft de rechter-commissaris in Den Bosch woensdag een 31-jarige man uit Roemenië voor 14 dagen in bewaring gesteld. De verdachte werd donderdag 18 juni in Erp door medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid aangehouden nadat in zijn bestelbus een lading van 2000 kilo tin was aangetroffen.

De politie kwam de bestelbus op het spoor na een 112-melding van een Duitse vrachtwagenchauffeur. Deze was op parkeerplaats Meelakkers langs de A67 bij Geldrop het slachtoffer geworden van ladingdiefstal. Uit zijn vrachtwagen was ongeveer 2000 kilo tin verdwenen. Toen de politie ter plaatse kwam vertelde een getuige dat hij verschillende personen over de snelweg had zien vluchten. Ook had hij een bestelbus zien wegrijden. Op de Sluisweg in Erp zagen agenten later die nacht een bestelbus staan die aan het opgegeven signalement voldeed. Bij controle van de bus bleek in de laadruimte inderdaad 2000 kilo tin te liggen.

Internationaal

In het onderzoek naar de diefstal is na een internationale bevraging gebleken dat de verdachte ook in andere Europese landen, bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk, Italië en Roemenië, bij de politie bekend is in verband met het plegen van vermogensmisdrijven, zoals diefstal en inbraken. Het onderzoek naar de diefstal en de betrokkenheid van andere verdachten is nog in volle gang.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden