Clicky


Bijna 150 piloten Pakistan International Airlines op non-actief

Bijna 150 piloten Pakistan International Airlines op non-actief
25-06-2020 10:40 | Algemeen | auteur ANP/RTR

KARACHI - Pakistan International Airlines (PIA) heeft besloten om bijna 150 van zijn 426 piloten voorlopig geen vluchten te laten uitvoeren. Volgens een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij zouden de vliegbrevetten van de piloten "dubieus" zijn.

De beslissing van PIA komt een dag nadat de Pakistaanse minister van Luchtvaart de bevindingen van het onderzoek naar de vliegramp in Karachi van 22 mei had gepresenteerd aan het parlement. De crash, waarbij 97 mensen om het leven kwamen, kon plaatsvinden doordat de piloten en de luchtverkeersleiding grove fouten maakten. Daarbij wees de minister ook op onregelmatigheden bij de nationale luchtvaartmaatschappij.

Pakistan heeft een slechte reputatie op het gebied van vliegveiligheid. Bij de dodelijkste crash ooit in het land in 2010 kwamen 152 personen om. In 2016 vloog een toestel van Pakistan International Airlines in brand nadat een van de twee motoren was uitgevallen, met 40 doden tot gevolg. In 2013 werd een Pakistaanse piloot in het Verenigd Koninkrijk aangehouden omdat hij dronken was.