Transport Online - Dagvaarding blikfabrikant Trivium om onderbetaalde uitzendkrachten

Dagvaarding blikfabrikant Trivium om onderbetaalde uitzendkrachten

Dagvaarding blikfabrikant Trivium om onderbetaalde uitzendkrachten
25-06-2020 10:21 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

DEVENTER - [update 17:30 uur] FNV daagt blikfabrikant Trivium uit Deventer voor de rechter om onderbetaling van uitzendkrachten. Volgens de vakbond overtrad de producent daarmee meerdere wetten. "Duidelijker kan het niet. Trivium heeft willens en wetens mensen in hun bedrijf laten werken die tegen de regels in betaald werden", aldus bestuurder Masja Zwart van FNV Metaal.

Als voorbeeld van onderbetaling wijst FNV naar de periode tussen 2012 en 2016. Toen werkten dertig heftruckchauffeurs via uitzendbureau Visser in de blikfabriek. Zij kregen tot 3 euro per uur minder betaald dan hun collega’s in vaste dienst. Verder liepen ze meerdere toeslagen mis en enkelen kregen zelfs geen loondoorbetaling bij ziekte. "Sommige uitzendkrachten liepen daardoor ruim 40.000 euro salaris mis", aldus Zwart.

FNV stuurde Trivium woensdag een dagvaarding. Het is nog niet bekend wanneer de zaak voor de rechter komt. FNV wil dat de uitzendkrachten het loon krijgen waar ze recht op hebben.

Bij Trivium werken wereldwijd bijna 8000 mensen, in Nederland zijn dat er ongeveer achthonderd. De Nederlandse medewerkers vallen allemaal onder de cao Metalektro.

Trivium reageert verbaasd op de aankondiging van FNV. Het bedrijf zegt dat in 2018 al eens een rechtszaak is aangespannen door FNV tegen de failliete Visser Groep en Ardagh Metal Packaging, de voorloper van Trivium. De rechter bepaalde toen dat Trivium niet verantwoordelijk was voor de betaling van de lonen van de werknemers van Visser.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,667
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions