Clicky

 
Transport Online - Export Nederlandse goederen naar China steeg met 16 procent

Export Nederlandse goederen naar China steeg met 16 procent

Export Nederlandse goederen naar China steeg met 16 procent
25-06-2020 09:05 | Coronacrisis | auteur ANP

DEN HAAG - In de eerste vier maanden van 2020 is de export van Nederlandse goederen naar China met 16 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De export steeg met 500 miljoen euro tot 3,5 miljard euro, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Dat terwijl de totale exportwaarde van goederen uit Nederland het afgelopen kwartaal is gedaald. Volgens het statistiekbureau komt dat doordat olie en gas, die fors in prijs zijn gedaald, bij de export naar China nauwelijks een rol van betekenis spelen.

De export van in Nederland geproduceerde machines naar China groeide in de eerste vier maanden met 242 miljoen euro (28 procent) tot ruim 1,1 miljard euro. De export van varkensvlees verdubbelde ruim tot 334 miljoen euro en ook de export van babymelkpoeder en geneesmiddelen nam flink toe.

Van de 27 Europese lidstaten is Nederland inmiddels de op een na belangrijkste goederenleverancier van China. Dat komt doordat de Franse export is teruggevallen. Op één staat Duitsland. Vorig jaar exporteerde Nederland voor 9,8 miljard euro goederen van Nederlandse makelij naar China.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden