Clicky

 
Transport Online - Nederlandse Zeehavens winnen internationale duurzaamheidsprijs

Nederlandse Zeehavens winnen internationale duurzaamheidsprijs

Nederlandse Zeehavens winnen internationale duurzaamheidsprijs
24-06-2020 16:47 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - De Nederlandse zeehavens Rotterdam, Amsterdam, North Sea Port, Moerdijk en Groningen hebben gezamenlijk de ‘World Ports Sustainability Award’ gewonnen. Zij wonnen de award voor een gezamenlijk onderzoek naar OESO-richtlijnen voor zeehavens. Deze gaan over maatschappelijk verantwoord ondernemen bij het internationaal zakendoen.

De Brancheorganisatie Zeehavens (BOZ) heeft onderzocht hoe zeehavens hun rol en positie kunnen bepalen bij ethische vraagstukken rondom ladingstromen zoals milieuschade, mensenrechten-schendingen of uitbuiting. Dit gebeurde aan de hand van de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Ook is gekeken hoe zij kunnen bijdragen aan het verkleinen van risico’s voor ladingsstromen die in de havens worden verwerkt of er passeren. De resultaten zijn benut om acties die in de invloedssfeer van zeehavens liggen in kaart te brengen. Het project is een voorbeeld van hoe de havengemeenschap positief kan bijdragen aan de verduurzaming van ladingsstromen.

Koen Overtoom, CEO Port of Amsterdam, reageert verheugd namens de Nederlandse Zeehavens: “De Sustainability Award is een belangrijke erkenning voor de inspanningen van de Nederlandse zeehavens. Wij zullen in gesprek blijven met het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Sociaal Economische Raad over IMVO en verdere uitwerking van de thematiek.“

Deelnemer in het gezamenlijk initiatief, Ard van Kooten, Legal Counsel bij Port of Moerdijk licht toe: “De award is een mooie waardering voor het intensieve traject dat we samen doorlopen hebben. We zijn er als verschillende zeehavens in geslaagd op een goede wijze samen te werken en uiteindelijk dit resultaat te behalen. In Moerdijk gebruiken wij het resultaat van onze gezamenlijke inspanning als handvat voor de toepassing van ons MVO beleid.”

In 2018 lanceerde de International Association for Ports and Harbours (IAPH), de alliantie voor de wereld havengemeenschap, het World Ports Sustainability Program. Het Nederlandse onderzoek is onderdeel van het Werkprogramma Zeehavens waarin de BOZ samenwerkt met het Ministerie van IenW en EZK.

Foto's

  • J.Roeland
    Shell Moerdijk
  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden