Clicky

 
Transport Online - Webwinkelketen Etrias opent eigen dc

Webwinkelketen Etrias opent eigen dc

Webwinkelketen Etrias opent eigen dc
24-06-2020 16:39 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BOXTEL - Negen jaar na de oprichting opent webwinkelketen Etrias lifestyle stores haar eerste distributiecentrum. De verhuizing van de 80.000 producten van het e-fulfilment center naar het eigen dc stond gepland voor de rustigste tijd van het jaar. De uitbraak van het coronavirus veranderde deze periode in drukste tijd ooit waardoor de verhuizing een helse opgave werd.

Als startup werd de eerste twee jaar vanuit het studentenhuis gewerkt en werden de pakketjes vanaf de keukentafel ingepakt. Toen dat niet meer ging werd de logistiek uitbesteed aan e-fulfilment center e-Warehousing om de groei te faciliteren. Nu jaarlijks meer dan 500.000 klanten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Engeland een pakketje ontvangen, werd de schaalgrootte bereikt om een eigen distributiecentrum te openen.

50 Nieuwe medewerkers

Door de corona-uitbraak nam de vraag naar artikelen die op de Etrias webwinkels worden verkocht fors toe. Met name producten voor in om het huis zoals trampolines, broodbakmachines en natuurlijk zeepdispensers waren niet aan te slepen. De combinatie van deze toegenomen vraag en de nieuwe logistieke werkzaamheden hebben ervoor gezorgd dat Etrias de afgelopen maanden meer dan 50 nieuwe medewerkers in dienst heeft genomen. Ondanks deze extra collega's is de verhuizing met zes weken uitgelopen op de oorspronkelijke planning van 14 weken.

Locatie

Naast het distributiecentrum werd ook het hoofdkantoor met 30 medewerkers van Vught naar Boxtel verhuisd. Er is voor Boxtel gekozen gezien de centrale ligging tussen de steden Eindhoven, Tilburg en 's Hertogenbosch om actief nieuw talent uit deze steden te kunnen werven. Daarnaast zijn de hubs van de twee belangrijkste logistiek partners, namelijk die van DHL in Zaltbommel en die van DPD in Oirschot, goed bereikbaar vanuit Boxtel.

Transactie

Etrias heeft het distributiecentrum á 4.500m2 voor 10 jaar gehuurd van Bovendeert Onroerend Goed B.V. met eerste recht op koop.
De betrokken makelaars zijn Saris & Partners en JLL.

Etrias is een keten van online speciaalzaken. Bijzonder aan het Etrias concept is dat voor iedere productgroep een specialistische webshop wordt ontwikkeld waardoor een keten van webwinkels is ontstaan. Bij Etrias wordt de inkoop niet door traditionele inkopers gedaan maar bepaald door de klant. Samen met 500 merken zoals Birkenstock, Thule en Damai zijn voorraadkoppelingen gebouwd waardoor de voorraad van deze merken rechtstreeks beschikbaar wordt voor de consument via de online speciaalzaken van Etrias.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie

Rijverboden