Clicky


Vrachtwagen met gevaarlijke stoffen belandt op dak na ongeval A16

Vrachtwagen met gevaarlijke stoffen belandt op dak na ongeval A16 [+foto's]
24-06-2020 13:52 | Ongevallen | auteur ANP

DORDRECHT - [update 15:39 uur] De A16 van Breda naar Rotterdam is bij Dordrecht afgesloten, nadat een vrachtwagen op zijn kop in de berm belandde. De brandweer meldde dat de vrachtwagen een zeecontainer vervoerde met daarin een milieugevaarlijk poeder in zakken. Er is geen lek geconstateerd.

De vrachtwagen belandde op zijn kop in de berm door een aanrijding met een auto, meldde Rijkswaterstaat. Zowel de chauffeur van de vrachtwagen als die van de auto zijn gewond naar een ziekenhuis gebracht.

De chauffeur van de auto moest uit het voertuig worden bevrijd. Welke verwondingen hij heeft opgelopen, weet de brandweerwoordvoerder niet exact. De chauffeur van de vrachtwagen raakte lichtgewond en wist zelf uit het voertuig te komen.

Er zijn meerdere omleidingen ingesteld. Het bergen van de vrachtwagen gaat tot in de avond duren. De ANWB meldt dat het verkeer richting Rotterdam kan omrijden via de Haringvlietbrug over de A29. Of vanuit Breda via Gorinchem.

De woordvoerder van de brandweer adviseert weggebruikers de omleidingen goed in de gaten te houden en te volgen. "Zeker met dit warme weer wil je niet in de file terechtkomen."