Clicky


NVO Transport sluit succesvol proefperiode HVO100 af

NVO Transport sluit succesvol proefperiode HVO100 af
24-06-2020 13:41 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ZUIDBROEK - In samenwerking met de Zweedse supermarktketen ICA AB heeft NVO Transport uit Zuidbroek succesvol een proefperiode met rijden op HVO100 afgesloten. HVO100 wordt gemaakt uit restproducten van plantaardige olie zoals frituurvet, en is een volwaardig alternatief voor Euro 6 brandstof.

Hiermee biedt NVO Transport een milieuvriendelijk ‘van deur tot deur’ alternatief ten opzichte van vervoer dat uit meerdere modaliteiten bestaat. De CO2-reductie bedraagt ruim 90 procent. Zo kan binnen 48 uur elke bestemming in Zweden duurzaam beleverd worden. NVO Transport rijdt voor ICA AB inmiddels dagelijks 100 procent fossielvrij naar Zweden en terug.

NVO Transport werkt aan een versnelde milieutransitie. Haar 4.500 m2 grote warehouse voor (geconditioneerde) op- en overslag is inmiddels ook 100% CO2-neutraal. Hiervoor maakt zij gebruik van 418.000 kWh zelf opgewekte zonnestroom.

NVO Transport is strategisch gevestigd, direct aan de A7 in Groningen. De belangrijkste wegverbinding tussen de Randstad en Scandinavië. Het bedrijf is een samenwerking van 54 transportbedrijven uit Noord-Nederland. Met 180 vrachtwagens rijdt NVO Transport - vanuit de hele Benelux - dagelijks naar Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland en terug.

NVO Transport trailer voor Schipper Transport

Tegelijkertijd ontving Schipper Transport uit Nieuw Buinen een nieuwe trailer voor NVO Transport. Het betreft hier een Schmitz Cargobull koeloplegger met Schmitz Cooling Unit in Multitemp uitvoering. De gehele combinatie van trekker en koelmotor loopt op HVO 100 en is daarmee milieuvriendelijk met een CO2 reductie van 90 procent.

Foto's

  • J.Roeland
    SCHENK
  • J.Roeland
    SCHENK


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,965
Diesel1,651

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions