Transport Online - Grote partij Apple horloges gestolen bij transportbedrijf, politie op zoek naar dader middels bewakingsbeelden [+video's]

Grote partij Apple horloges gestolen bij transportbedrijf, politie op zoek naar dader middels bewakingsbeelden

Grote partij Apple horloges gestolen bij transportbedrijf, politie op zoek naar dader middels bewakingsbeelden [+video's]
24-06-2020 10:29 | Criminaliteit | auteur Redactie

SCHIPHOL - Zaterdag 16 mei 2020 werd rond 19:00 uur een grote partij Apple-smartwatches gestolen uit een loods van een transportbedrijf op Schiphol-Oost. De dief die de lading ontvreemdde staat zeer herkenbaar op bewakingsbeelden, meldt de Konklijke Marechaussee dinsdagavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Het gaat om een getinte man met een corpulent postuur. De dag van de overval had hij een baardje en droeg hij zijn haar strak naar achteren in een staart. Hij droeg een Adidas-traingspak met het logo van Real Madrid erop. Om het terrein op te komen gebruikte de man een vermoedelijk vals identiteitsbewijs – waarop de naam E.G. Emilov stond.

De dief reed die dag in een bakwagentje van het merk Iveco. Deze behoort vermoedelijk toe aan een bedrijf uit Noord-Brabant. Tijdens de ladingdiefstal zaten er gestolen kentekenplaten op, met de combinatie V-181-RN.

Volgens de politie heeft de eigenaar van de Iveco vermoedelijk niets met de diefstal te maken.

De kentekenplaten zijn gestolen vanaf Schiphol-Rijk. Ze komen van een gele Mercedes Sprinter die geparkeerd stond in een parkeervak ter hoogte van de bocht Aalsmeerderdijk - Capronilaan. De diefstal van de kentekenplaten moet gepleegd zijn tussen 18:00 uur op vrijdag 15 mei en het moment van de diefstal: rond 18:50 uur op zaterdag 16 mei.

Er is in ieder geval één medewerker van het transportbedrijf die vermoedelijk heeft geholpen de diefstal mogelijk te maken. Hij is aangemerkt als verdachte en is aangehouden. Er wordt niet uitgesloten dat er mogelijk meer mensen bij de diefstal betrokken waren.

Er zijn die dag zes pallets buitgemaakt met een partij van 4.400 smartwatches. Het gaat om Apple Watches, type 3, deels met zwarte sportbanden en deels met Nike-polsbanden. De lading heeft een waarde van zo’n 530.000 euro. Mogelijk is geprobeerd om delen van de partij te verkopen.

De Koninklijke Mareschaussee wil het volgende weten:

  • Wie (her)kent de ladingdief?
  • Wie kan meer vertellen over de gebruikte vrachtwagen?
  • Wie heeft iets gezien van de diefstal van de kentekenplaten?
  • Wie weet iets over mogelijke andere betrokkenen bij de ladingdiefstal?
  • Wie weet waar de Apple Watches nu zijn en/of heeft ze te koop gezien?

Heeft u informatie? Neemt u dan contact op via een van de volgende telefoonnummers/diensten:

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 - 3458999
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 - 3459876Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions