Transport Online - Dodental zware aardbeving Mexico loopt op

Dodental zware aardbeving Mexico loopt op

Dodental zware aardbeving Mexico loopt op
24-06-2020 10:18 | Buitenland | auteur ANP/AFP

MEXICO-STAD - Het dodental door een zware aardbeving in Mexico is opgelopen naar zes. De beving met een kracht van 7,4 trof vooral de zuidelijke kustregio Oaxaca. Een onbekend aantal mensen raakte gewond.

Alle doden vielen in de buurt van het epicentrum in Oaxaca, een bergachtige staat die bekend is om zijn koffie, mescal en Spaanse koloniale architectuur.

Veel mensen hebben hun huizen verlaten uit angst voor naschokken. In de eerste zes uur na de beving zijn 447 naschokken geregistreerd, de zwaarste had een kracht van 4,6.

Brand in olieraffinaderij

Het natuurgeweld veroorzaakte ook een brand in de grootste olieraffinaderij van het land. De brand werd snel geblust. De raffinaderij is uit voorzorg gesloten. Meerdere ziekenhuizen raakten beschadigd, meldde gouverneur Alejandro Murat aan Radio Fórmula, waarvan twee die coronapatiënten behandelden. In de nederzetting Santa Catarina Xanaguia, vlak bij het epicentrum, kwamen mensen vast te zitten door ingestorte huizen en landverschuivingen, aldus een overheidsfunctionaris.

De beving vond plaats op 26 kilometer diepte. De schok was in de hoofdstad Mexico-Stad te voelen, ruim 700 kilometer verderop. Daar renden inwoners de straat op. Twee mensen in de hoofdstad raakten gewond door de schokken en zeker dertig gebouwen liepen schade op.

Nog geen drie jaar geleden stierven in Mexico ruim 350 mensen door een aardbeving met een kracht van 7,1. In 1985 kwamen in Mexico-Stad en omgeving duizenden mensen om het leven door een aardbeving.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions