Transport Online - FC Twente moet achttien medewerkers laten gaan

FC Twente moet achttien medewerkers laten gaan

FC Twente moet achttien medewerkers laten gaan
23-06-2020 19:25 | Sport | auteur ANP

ENSCHEDE - Eredivisieclub FC Twente heeft vanwege de coronacrisis afscheid moeten nemen van achttien medewerkers. Het gaat om elf mensen in volledige dienst en zeven parttimers. Volgens de clubleiding verslechtert de financiële situatie van FC Twente in hoog tempo en was daarom een ingreep onvermijdelijk. De afdeling Meetings & Events wordt het hardst getroffen. Van zes medewerkers van deze afdeling is het contract ontbonden.

"Na eerdere ontslagrondes in 2015 en 2018 hoopten we hier eigenlijk van gevrijwaard te blijven en dachten we alweer aan een beetje groei, maar door de corona-uitbraak is alles anders", lichtte algemeen directeur Paul van der Kraan toe. "Om de club toekomstperspectief te geven zijn we genoodzaakt, hoe pijnlijk ook, nu deze rigoureuze maatregel te treffen."

FC Twente heeft aangeboden de vertrekkende medewerkers alle mogelijke steun te geven bij het zoeken naar een nieuwe functie buiten de club. "Dat er de komende weken noodzakelijkerwijs wel nieuwe spelers komen, maakt het voor betrokkenen wel extra moeilijk. Gelukkig begrijpen de medewerkers heel goed dat we een voetbalclub zijn en dat het uiteindelijk gaat om de spelers", aldus Van der Kraan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions