Clicky


Politie houdt kopstuk in cocaïnewereld aan in Rotterdam

Politie houdt kopstuk in cocaïnewereld aan in Rotterdam
23-06-2020 11:41 | Criminaliteit | auteur Redactie

ROTTERDAM - In een lopend drugsonderzoek van het Landelijk Parket en Functioneel Parket (OM) heeft de Landelijke Recherche maandag negen adressen in Rotterdam en één in de Meern doorzocht. Een 48-jarige man is aangehouden in een woning in Rotterdam. Hij staat bekend als een kopstuk in de cocaïnewereld. Het OM dicht de man een grote leidinggevende rol toe als het gaat om het opdracht geven tot en regelen van het invoeren van grote partijen cocaïne in 2015 en 2016.

Het OM verdenkt de man van het medeplegen van de invoer van 1015 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen tussen 9 november 2015 en 21 december 2015. Maar ook van het medeplegen van de invoer van 3776 kilo cocaïne via de Rotterdamse haven tussen 14 april 2016 en 1 juni 2016.

Vuurwapen, geld en dure flessen

Bij de doorzoekingen zijn onder meer een Mercedes, meerdere smartphones, waardevolle goederen en een vuurwapen in beslag genomen. In totaal zijn er tienduizenden euro’s in contanten aangetroffen waarop beslag is gelegd, waaronder een bedrag van 15.000 euro dat in een champagnekoeler lag.

De woning waar de verdachte is aangetroffen, stond vol met heel dure drank, waaronder kostbare cognacs en champagneflessen van enkele duizend euro’s per stuk. Ook is er ten minste één pgp (pretty good privacy)toestel in beslag genomen.

Partijen cocaïne

Destijds is onderzoek gedaan naar de twee in beslag genomen partijen. Dat heeft toen ook tot aanhoudingen en in het onderzoek naar de invoer van de 1015 kilo cocaïne ook tot veroordelingen geleid.

Naar aanleiding van veiliggestelde pgp-data (pretty good privacy) is in oktober 2018 een nieuw onderzoek naar de twee cocaïne-importen gestart en daar is de betrokkenheid van onder andere deze verdachte naar voren gekomen.

Voorgeleiding

De verdachte wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE