Transport Online - Arrestaties en wapenvondsten na rellen in Dijon

Arrestaties en wapenvondsten na rellen in Dijon

Arrestaties en wapenvondsten na rellen in Dijon
22-06-2020 17:23 | Buitenland | auteur ANP

DIJON - De Franse politie heeft maandag in de oostelijke stad Dijon opnieuw acties gehouden om wapens, munitie en drugs op te sporen. Volgens de officier van justitie zijn negen mensen gearresteerd en is er een groot wapenarsenaal ontdekt.

De operaties volgen op de onlusten die tussen 12 en 15 juni plaatshadden in de stad, waarbij auto's en vuilniscontainers in brand werden gestoken. De rellen braken uit na een geweldincident in het drugsmilieu waarbij een Tsjetsjeen betrokken was. Mensen uit de Tsjetsjeense gemeenschap kwamen daarop uit heel Frankrijk, België en Duitsland naar Dijon om wraak te nemen.

De operatie, de tweede in drie dagen in de buitenwijk Les Grésilles, resulteerde in de inbeslagname van drie gedemonteerde geweren en zakken met tussen de 2 en 3 kilo aan patronen, waaronder losse flodders en 9 mm-kaliberpatronen. Verder is er cannabis, cocaïne en heroïne in beslag genomen.

Huiszoekingen Les Grésilles

Bij de operatie waren 118 politieagenten en gendarmes betrokken.

Ook vrijdag waren er huiszoekingen in Les Grésilles, waar veel mensen van Noord-Afrikaanse origine wonen en waar een groot deel van het geweld plaatsvond.

Sinds dinsdag zijn er geen onlusten meer in het normaal gesproken rustige Dijon.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions