Clicky

 
Transport Online - Koopwoningen in mei bijna 8 procent duurder

Koopwoningen in mei bijna 8 procent duurder

Koopwoningen in mei bijna 8 procent duurder
22-06-2020 09:58 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - Bestaande koopwoningen waren in mei 7,7 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder. De prijsstijging is hoger dan in de voorgaande maanden, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster na onderzoek. Het aantal transacties daalde wel.

Na een piek in augustus 2008 daalden de prijzen van koopwoningen en in juni 2013 werd een dieptepunt bereikt. Sindsdien is er sprake van een stijgende trend. Er werden vorige maand 18.347 woningtransacties geregistreerd, bijna 7 procent minder dan een jaar terug. In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn bijna 89.000 woningen gewisseld van eigenaar, ruim 5 procent meer dan in dezelfde periode van vorig jaar.

In de cijfers over verslagmaand mei zijn eventuele invloeden van de corona-epidemie nog niet of nauwelijks zichtbaar. Dit komt doordat de cijfers gebaseerd zijn op notarisoverdrachten. De koopcontracten zijn vermoedelijk nog grotendeels voor het uitbreken van de crisis in Nederland afgesloten, aldus het CBS.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden