Transport Online - Politie onderzoekt camerabeelden van rellen in Hoorn

Politie onderzoekt camerabeelden van rellen in Hoorn

Politie onderzoekt camerabeelden van rellen in Hoorn
21-06-2020 19:53 | Binnenland | auteur ANP

HOORN - De politie zegt inmiddels veel camerabeelden te hebben van de relschoppers die zich afgelopen vrijdagavond in Hoorn tegen de politie keerden na demonstraties voor en tegen het monument van Jan Pieterszoon Coen. De recherche onderzoekt de beelden op strafbare feiten, liet de politie zondag weten.

Na de demonstraties in Hoorn afgelopen vrijdag werden twaalf verdachten aangehouden. Vier van hen werden met een bekeuring op zak vrijgelaten en tegen acht personen is proces-verbaal opgemaakt. Ook zij zijn inmiddels vrij, maar blijven verdacht van onder meer opruiing, mishandeling en openlijke geweldpleging.

Op de camerabeelden zijn meer mensen te zien die zich schuldig maken aan het plegen van strafbare feiten zoals het gooien van stenen, vuurwerk en stoelen naar politiemensen en politiepaarden. Een politieman raakte hierdoor lichtgewond, evenals een politiepaard.

Relschoppers

De politie roept deze onbekend gebleven personen op zich te melden. Doen zij dit niet, dan lopen zij het risico dat de camerabeelden later worden vrijgegeven voor de opsporingsberichtgeving.

De demonstraties voor en tegen het monument van Jan Pieterszoon Coen verliepen vrijdagavond rustig en vreedzaam. Een groep van ongeveer honderd jongeren verliet de demonstratie en trok naar de binnenstad. De gemeente vermoedt dat deze groep niet betrokken was bij de demonstratie, maar doelbewust naar Hoorn was gekomen om te rellen.

De ME werd ingezet om de relschoppers terug te dringen. Vervolgens ging een andere groep van honderd tot tweehonderd jongeren bij het station zich met de situatie bemoeien. Ook deze groep keerde zich tegen de politie en verstoorde de openbare orde.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen