Clicky


Twintig arrestaties bij rellen Stuttgart

Twintig arrestaties bij rellen Stuttgart
21-06-2020 14:53 | Buitenland | auteur ANP/DPA

STUTTGART - Bij rellen in de Duitse stad Stuttgart zijn twintig mensen gearresteerd. Meer dan tien agenten raakten gewond bij confrontaties met de relschoppers. Ook werden meerdere winkels geplunderd.

Meer dan honderd mensen trokken in kleinere groepen door de stad. De rellen zouden rond middernacht zijn begonnen bij een politiecontrole die plaatsvond vanwege drugshandel. Veel mensen die uitgingen in het centrum van Stuttgart keerden zich bij die controle tegen de politieagenten.

De burgemeester van Stuttgart, Fritz Kuhn, is geschokt door wat er in de nacht van zaterdag op zondag heeft plaatsgevonden. "Een ding moet duidelijk zijn, Stuttgart is geen wetteloos gebied. Ik ben geschokt door het geweld, door het aanvallen van politieagenten en de onrust in onze stad. Het is een treurige zondag voor Stuttgart."

De minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Baden-Württemberg, waar Stuttgart ligt, wil dat alle relschoppers worden vervolgd. "Wat wij afgelopen nacht in Stuttgart hebben gezien, is nog nooit eerder op die manier voorgekomen in Baden-Württemberg", aldus Thomas Strobl. De politie heeft volgens de minister een onderzoeksteam van veertig agenten op de zaak gezet. Dat team wordt ondersteund door de nationale recherche.

Zeker tweehonderd agenten uit de deelstaat werden vanwege de rellen naar Stuttgart gestuurd. De situatie was tegen het begin van de ochtend weer onder controle.