Transport Online - Leden campagneteam Trump besmet met corona

Leden campagneteam Trump besmet met corona

Leden campagneteam Trump besmet met corona
20-06-2020 20:28 | Coronavirus | auteur ANP

TULSA  - Leden van het campagneteam van de Amerikaanse president Donald Trump zijn besmet met het coronavirus. Het gaat om zes medewerkers die voorbereidingen troffen voor een verkiezingsbijeenkomst van Trump zaterdagavond in Tulsa, Oklahoma, meldt een verslaggever van zender NBC.

Trump oogstte al een golf van kritiek omdat hij tijdens de coronacrisis een massabijeenkomst organiseert. Op de rally in Tulsa worden zo'n 20.000 aanhangers verwacht. De president acht de massale manifestaties van groot belang bij zijn streven in november te worden herkozen. Hij beschouwt de rally in Tulsa als officieel begin van zijn herverkiezingscampagne.

Amerikaanse media tonen beelden van Trump-aanhangers die zonder mondkapje dicht bij elkaar staan te wachten om de arena binnen te mogen. Sommigen van hen zijn er al een week. Zij dragen t-shirts met teksten als: God, Geweren, Trump.

Tegelijkertijd wordt gemeld dat het aantal nieuwe coronabesmettingen in de regio Tulsa nog nooit zo groot was. Het gaat om een stijging met 136 gevallen.

Het is niet alleen de eerste campagnebijeenkomst van Trump in de coronacrisis. Het is ook de eerste Trump-rally na de massale protesten tegen politiegeweld en racisme als reactie op de dood van de zwarte George Floyd door een blanke agent. Zeker een demonstrant in Tulsa werd al met handboeien meegenomen door de politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,821
Diesel1,496

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions