Clicky

 
Transport Online - Oranje-internationals boycotten Veronica Inside

Oranje-internationals boycotten Veronica Inside

Oranje-internationals boycotten Veronica Inside
19-06-2020 19:28 | Sport | auteur ANP

LIVERPOOL - De internationals van het Nederlands elftal en het Nederlands vrouwenelftal boycotten het televisieprogramma Veronica Inside van Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp. Dat heeft aanvoerder Virgil van Dijk op Twitter laten weten.

"Nee dit is ver over de grens. Niet voor de eerste keer. Niet voor de tweede keer. Keer op keer op keer. Enough is enough! #veronicaoffside. Wij, Oranje-internationals laten ons niet meer interviewen door dit programma", meldt de speler van Liverpool.

International Merel van Dongen stuurde dezelfde verklaring als Van Dijk door. "Vrijheid van meningsuiting is goed en heel belangrijk, maar een mening of grapje kan pijn doen en kwetsend zijn. Dat heeft een keer consequenties en die grens heeft Veronica wat ons betreft bereikt", schrijft ze erbij. "Er is in het voetbal geen plaats voor racisme. Enough is enough.#veronicaoffside"

Verscheidene adverteerders lieten in de afgelopen dagen al weten per direct geen reclametijd meer in te kopen rond het programma. Dat hebben ze besloten naar aanleiding van uitspraken van Johan Derksen en René van der Gijp. In de uitzending van maandag stelden de mannen dat het wel meeviel met het racisme in Nederland. Derksen maakte onder meer een vermeend racistische grap.

KNVB

De KNVB laat in een reactie weten de gevoelens van de spelers en speelsters te begrijpen en achter hen te staan. "Als voetbalbond geloven wij in een wereld waarin plaats is voor iedereen, ongeacht huidskleur, geaardheid, afkomst of geloof. We geloven in een maatschappij die samen leeft en geen onderscheid maakt. Of om in voetbaltermen te spreken: Wij zijn allemaal één team. Racisme en alle andere vormen van discriminatie moeten de wereld uit", aldus de woordvoerder.

De voetbalbond laat daarnaast weten dat Veronica Inside 'gewoon' welkom blijft bij persactiviteiten van de teams van Oranje. "De spelers en speelsters zijn niet verplicht om hen te woord te staan of op andere wijze medewerking te verlenen aan de inhoud van het programma."

Een woordvoerder van Talpa Network liet in reactie weten het te houden bij het eerdere statement. "De uitspraken binnen VI komen voor rekening van de mensen aan tafel. Veronica is voor vrijheid van meningsuiting en tegen het opzettelijk kwetsen van medemensen of bevolkingsgroepen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden